hjälp! - 2



Okej, jag tog tag i saken och valde ut bilder lite mer noga. Här har vi 16, make it 10!

1. what?, 2. lace, 3. jaws was never my scene and i don't like star wars, 4. shade, 5. you can't play on broken strings, 6. feather, 7. chillin' in the shades, 8. dance dance dance, 9. Untitled, 10. evening bokeh at 2 pm, 11. grinden på landet, 12. a view from a window, 13. broken memories , 14. old bikes and afternoon tea, 15. From another perspective, 16. i'm looking through you

hjälp!



Jag ska söka en fotoutbildning, och jag ska skicka in 10 bilder, men jag vet inte vilka! Hjälp mig. Ska jag hålla mig till en stil? Ska jag visa mångsidighet? Ska jag hålla mig till en typ av motiv? Bara färg, bara svartvitt? Och framför allt, VILKA BILDER?! Det här är bara ett utkast, ett snabbval i trötthet. Fler bilder finns här.

1. jaws was never my scene and i don't like star wars, 2. stripes., 3. hello spring., 4. Sprinkles, 5. chillin' in the shades, 6. you've got my only heart, 7. dance dance dance, 8. Untitled, 9. From another perspective, 10. darkness, 11. trevlig scarfs, 12. through the woods, 13. bubbly, 14. evening bokeh at 2 pm, 15. that's love, 16. spanish bokeh, 17. Untitled, 18. old bikes and afternoon tea, 19. It’s too late, it’s too soon, or is it... tick tick tick tick tick tick tick BOOM!, 20. music , 21. fall in a basket, 22. Untitled, 23. shine on, 24. Untitled, 25. he is the best, ever

vårtecken.


Canon eos 40d + 50mm f/1.4

Myssöndag.

Jaws was never my scene and i don't like Star Wars.


Canon eos 40d + lensbaby 2.0

cool cats


Canon eos 40d + 50mm f/1.4

Efter lite fix i schemat är jag ledig idag! WOHO! Tre jävla dar! :D
Jag började mig lediga dag med att lämna in bilen kvart i åtta, köpa nybakat bröd och äta frukost till Jerry Springer (varför är det bara feta lantisar med fula tänder med varje gång?).
Sen började jag städa ur vår kaoslåda med sladdar och sånt, och hittade min gamla Jens of Sweden-mp3. Jag skrattade lite och insåg sen att det måste vara musik på den. Oja, det var det! Nu sitter jag här och har en liten nostalgitripp. Mkt mkt kul. Nu ska jag återgå till städandet. Det ska bli skinande rent, för imorn kommer Robert och Annelie på besök, det blir trerätters och fotbollsvmkval!
Och ikväll blire Slumdog Millionaire på bio!

Nitad av Bond!


Canon eos 40d + 50mm f/1.4

Jag har ett megastort blåmärke på benet. Orsaken; Bond, James Bond. Daniel Craig må vara hur snygg som helst, idag var han inte snäll! Jag höll på att preppa inför Bondsläppet idag och fick ett halv ställ fullt med filmer över benet. Tack för den du.
Ikväll blir det releasefest på Café Opera och sen efterfest på Whiteroom. Mitt liv är allt bra glammigt!

if i can't be great at it, then i don't want to ruin it. it's too important to me.

Jag önskar att jag hade styrkan att säga upp mig från mitt jobb och göra det jag vill göra med mitt liv. Jag önskar att jag trodde så mkt på att det skulle funka, att jag skulle klara det. Jag önskar att jag skulle våga chansa, våga ta steget, även om det betyder att jag misslyckas och måste börja om från början igen. Jag önskar att jag kunde lämna min trygghet och ge mig in i något som är mer ovisst, men som kan skänka mig så mkt mer lycka, om jag lyckas.

GAAH! Vad är jag rädd för?! Varför kan jag inte bara ta chansen?! Det finns ingen rätt tid, rätt plats. Bara här, nu. Varför inte bara släppa taget? Ta chansen. Det kan bli det bästa någonsin. Bara jag vågar.



OM MIG!


Canon eos 40d + 50mm f/1.4

Jag samlar på mig fler och fler prenumeranter, och blir skitglad varje gång nån ny lägger till mig på bloglovin! Tack så mkt för stödet. Eftersom att fler och fler läser bloggen tänkte jag berätta lite om mig i ett sånt där "mina vänner"-aktigt formulär som jag knåpade ihop för typ tre år sen. (Men mest för att jag alltid älskat att fylla i sånna, kan ha nåt med att göra att jag aldrig fick en "mina vänner"-bok som liten.. Hrm, mamma..)
Okej, here it goes:

NAMN: Elin Kristina Ivemo
ÅLDER: 22
KÖN: Kvinna
CIVILSTATUS: Sambon Steffe K och mina bäbisar Neela och Lilo (och spökkatten såklart.)
BOR: I Västerås i en söt lägenhet med fin utsikt.
SYSSLAR MED: Lite skivansvarig på Media Markt, men bara tills jag får tummen ur och blir fotograf
LYSSNAR PÅ: Just nu; Maria Mena (det går visst i släkten.) Annars har jag väldigt bred musiksmak. Melissa Horn, The Shins, Imogen Heap, TIger Lou och Moneybrother (som släpper nytt 15/4!!) för att nämna några.
LEKER MED: Steffes känslor!! MOAHAHAH! Nej. Jag leker mest med kameran. Hade jag haft lego, eller barbies hade jag lekt med det, det är ju askul! Jag måste börja hänga med Karro mer så jag får en ursäkt att leka med leksaker. Färglägga är också kul.
TITTAR PÅ: Well, vem älskar inte Sex and the City? Sen blir det mkt Top Model, Seinfeld, Scrubs, CSI Las Vegas.. Har nån 1a säsongen av One tree hill att låna ut till mig? Jag har precis sett klart hela O.C, så nu ska jag gå på nästa serie som jag aldrig orkat kolla på innan. (Matilda du ska få tillbaks dina boxar..)
SKRATTAR ÅT: Folk som ramlar/halkar, George Costanza, Dr. Cox, Philip DeFranco och Steffe.
ÄTER: Steffes mat är bäst!
VILL: Bli fotograf, flytta till hus, ha diciplinen att börja träna, kunna stava till diciplin..
ÄR: Snorig just nu, och det är Amandas fel, SLYNA! Annars är jag rätt liten, (men jag kompenserar med ett väldigt stort hjärta), ironisk..
HAR: Med risk att låta cheesy, världens bästa karl! och en söt bil.
GILLAR: Min kamera, Steffe K, lediga dagar fyllda med solsken och kärlek, cheeseballs med tacosmak.
OGILLAR: Toapapper med tryck på! WTF! Det är fult, onödigt och jag antar att det är aningen omiljövänligare (mer omiljövänligt?). Vem fan vill torka sig med hjärtan eller små tomtar?
OVAOR: Knäcker fingrar, tår, knän och höfter tills Malin stryper mig. Tänker lite för mkt ibland. Och ropar på Steffe på tok för ofta.
SKOSTORLEK: 37
BLYERTS ELLER BLÄCK: Skyltskrivarpennorna på jobbet!! Pilot cd/dvd marker heter dom, och jag är kär.
ANTAL NYCKLAR PÅ NYCKELKNIPPAN: 4; lägenhet, bil, elstolpe och cykel.
ÅRET 09: Kommer bli the best year ever! Hawaii om en månad! Waikiki, baby!
FAVORITPLAGG: Aah, jag kan inte välja ett! Allt som är bekvämt, men ändå fint.
HÖGER- ELLER VÄNSTERHÄNT: Vänsterhänt och högerfotat! DERU!
TUNGRULLARE: Nej, men jag kan slicka mig på näsan!
PANDAN UTROTAS ELLER 1000 KINESER DÖR: Jag älskar pandor, så tyvärr, men det finns säkert 1000 kineser som ligger för döden ändå. Är jag hjärtlös?
PINSAMMASTE MINNE: Jag skämmer inte ut mig. Eller, enligt många gör jag nog det, men jag skäms inte för mkt.
ROLIGASTE MINNE: Oj. Studenten var awesome! Precis som Cypernresan. Hmm.. När jag fick mitt körkort? Äh.
KÄR I: Tja, jag får väl spela Steffe-kortet här med.
SER FRAM EMOT: Waikiki, baby!
FANTISERAR OM: Ett vackert hus att bo i, en karriär som framgångsrik fotograf.

Oj, det var kul! Hoppas ni orkar läsa, om nån bryr sig.. :p
Ha en trevlig helg. PUSS-

ÄNTLIGEN!

VSK ÄR DOM BÄSTA, HEJA HEJA HEJA GRÖN-VITT!
DET VAR TAMMEFAN PÅ TIDEN!!!! :D:D:D:D:D:D

ledig dag.


Canon eos 40d + 50mm f/1.4 (testar CariDee-posen!)

Jag har hunnit med så mkt!
- Ätit frukost i solskenet på balkongen med min asabraiga bok. Men det blev kallt när solen gled in bakom ett träd, så jag satte mig i solen som lös in genom vardagsrumsfönstret tills den kommit fram från trädet, då gick jag ut på balkongen igen!
- Bokat tid för att få bilen fixad! Äntligen ska jag få bukt på varför batterilampan envisas med att lysa en snabbis då och då!
- Skaffat ett Master Card till resan, så jag slipper lämna ifrån mig mitt riktiga kort i affärer!
- Läst en massa mer.. Snart slut.
- Lekit med Steffe-killen.

En bra ledig dag helt enkelt.

mer solsken.


Canon eos 40d + 50mm f/1.4

More to come..

JAAAAAA!!!!!

VSK TILL SM-FINAL!!! NU SER VI TILL ATT KLÅ EDSBYN UTAV BA HELVETE PÅ LÖRDAG!!!!!!!
(Och fan, jag missar den för jag jobbar.. jag ska tjuvkolla på jobbet!)

solsken!


Canon eos 40d + 50mm f/1.4

Solen skiner! Och jag upptäckte att väggen bredvid mitt vardagsrumsfönster fungerar utmärkt som reflektor när det är sol. Aah. Jag kommer bomba bloggen/flickr med fler bilder från idag. Det blev så fint ljus att jag inte kan låta bli!
Nu ska jag äta, och sen till jobbet och lyssna på en fackgubbe prata om facket, själv. Det var bara jag och Amanda anmälda på den här tiden, och Amanda är sjuk.. Ska bli kul.

Dagens soundtrack: Colbie Calliat - Coco

Flickr faves.



1. Oh can't you see.., 2. Love in sound, 3. waiting for a star to fall, trying to catch your heart.,, 4. sprung, 5. Gray Day, 6. Some of us think holding on makes us strong; but sometimes it is letting go., 7. Untitled, , 9. I love photographing this kid!! , 10. Untitled, 11. If I have learned one thing in this life, it is that God will not tie my shoes without me., 12. 8723., 13. Spring time, 14. Sisters, 15. Twig., 16. Gold tea, 17. Untitled (365/306), 18. converse, 19. tattoo @ swerve fest, 20. That's close.., 21. youngbride, 22. come on, come out, 23. ...shadow dancers..., 24. frustration, 25. brand new day.


All the cool kids are doing it...

planering.


Canon eos 40d + 50mm f/1.4

Idag har jag och Steffe skrivit listor. Massor med listor på allt som har med resan att göra. Jag inledde med att göra en lista över alla listor vi behövde skriva, för att inte glömma nåt. Ibland är jag lite som Monica.. (Igår dammsög jag tom dammsugaren!) Anyway, nu har vi lite bättre koll på läget. Det är bara 5 veckor kvar tills vi åker nu! Iiiih! Jag är så pepp!

Och så vill jag passa på att tacka mina vänner för fint sällskap och fina presenter på mitt kalas! (;

sol!


Canon eos 40d + 50mm f/1.4

SOL! DET ÄR SOL! Jag har inte sett solen på jag vet inte hur länge! GALET! Jag hade nästan glömt hur härligt det är med sol. Jag och tussarna hängde på balkongen ett tag och bara njöt.
Igår var det moffa-i-dig-massa-snacks-och-titta-på-melodifestivalen-kväll hos Emman. Det var mkt nice, och jag var fortfarande mätt när jag vaknade på hennes soffa imorse.
Nu ska jag förbereda inför mitt kalas som börjar om typ 1½ timme! Blåsa ballonger, fixa med serpentiner, blanda saft, lägga kakorna på ett fat.. ojoj.

mätt.


Canon eos 40d + 50mm f/1.4

Jag är så määäätt! Men gott vare. Nu ska jag till Emman. Vi (alla grabbarna, fast inte amanda såklart, hon är inte i landet..) ska dricka vin och titta på melodifestivalen.

PEACE!

sommar












Jag blev så inspirerad av Matildas sommarbilder, så jag härmades! (men det är lugnt, för jag är det äldre syskonet!)


Så, igår fyllde jag år, och fick massa bra presenter! Jag fick jackan, byxorna, sjalen, skorna, boken och örhängena jag ville ha! Och annat smått och gott! Jag är mkt mkt nöjd.
Men den bästa presenten av alla fick jag när jag kom hem igår och läste på aftonbladet att MONEYBROTHER SLÄPPER NYTT 15e APRIL!!!!!!! YAAAYYY!!

Ibland tror man att jag jobbar med dagisbarn, och inte vuxna människor.. Herregud.

22


Canon eos 350d + 18-55mm (förra årets "jag-fyller-år-idag-bild" får duga, jag har inte tid att ta en ny.)


JAG FYLLER ÅR IDAG!

Morgonen började kalas med 4 fina presenter av Steffe! 2 saker från önskelistan, en lite omgjord sak från önskelistan och en fd/eos-omvandlare, så jag kan använda hans objektiv på min kamera. YAAY! Nu jobb, sen kalas!

nostalgi!


Jag och Frida -05! (hon kommer antagligen döda mig nu, men det är det värt!) webcam-tiderna var härliga..

- I can't, i'm allergic
- Yeah, and i'm Portuguese, so what?

Aah! I love it! Dom visar The Factulty på ettan. Brings back memories. Sleepovers på Fridas soffa och hyra fyrklöverfilm på Arosvideo. 2 skräckfilmer (som alltid var kassa, typ Retur to cabin by the lake.. you name it, we've seen it), 2 komedier (VAN THE MAN!) och en klassiker. Sen moffade vi i oss skräp hela natten ("shit, vi kommer rulla fram sen" "nej det är lugnt, vi har low fat-chirre!"), och när man var på väg att somna framåt småtimmarna till Scream, tog man en mums-mums och vaknade till! Herregud, det var tider det. Hörru Fridens Liljor, det måste vi göra igen! Och snart!

snöstorm


Canon eos 40d + 50mm f/1.4

Ännu en fjäderbild, lite annan stil bara..

Det snöar sjuuukt mkt! Det är som en vägg. Hade det inte vart mars, utan december hade jag vart överlycklig, nu blir jag mest sur. Ge mig vår någon!

Idag har jag vart duktig. Jag har packat upp julklappskassen som stått bakom dörrn och smygit sen julafton, och rensat ur bananlådan som stått i garderoben sen vi flyttade in i april -07. Sista flyttlådan uppackad! Yaay. Det var ifs bara grejer jag inte använde, så jag orkade inte packa upp den, men nu kände jag att om jag inte behövt skiten på 2 år kan jag gott kasta allt. Well, inte allt, men mkt.

Okej, jag såg Det igår. Stephen Kings film (och bok) om den skitläskiga clownen Pennywise. Inte nog med att den var 3 timmar lång, den hade det sämsta slutet EVER! Det var verkligen en "WHAT?!" när texterna började rulla. Och vissa saker kopplande man inte varför dom gjorde. Typ; Vi skjuter på clownen med silver, då dör den. VA?! Varför silver? Är silver känt för att döda clowner, eller ondska över lag? Har jag missat nåt? Anyway, se den inte. Totalt slöseri med tid. Plus att man hatar clowner even more..
 
IMORN FYLLER JAG 22!

fjäder


Canon eos 40d + 50mm f/1.4

Måndag: Köpa kalasgrejer, titta på satc, fota självporträtt, hänga med Steffe-killen.

Bra dag!

Och på onsdag fyller jag 22!

cherry


Canon eos 40d + 50mm f/1.4

jag har inget att blogga om. tror jag. ööh. nej. det har inte hänt nåt spännande. eller, jag vann lite på bowlingen igår, och det var en trevlig kväll. men inte så mkt mer.

dusch!


Canon eos 40d + 50mm f/1.4

Idag har jag lekt med den här snubben; Peter. Min första modell. Det blev inte så mkt fotograferande ute, det var kallt. Istället tog vi en fika och jag tog massa in-your-face-bilder. Det var en trevlig dag. Jag åt den godaste bullen ever!

VI har även en riktig dusch nu! Och ingen kabin i hallen! WOHO! Fest. Vad vi däremot inte har är ett duschdraperi, och vi kommer inte ha det förrns nästa vecka nån gång, så tills dess får vi bygga på nästa fuktskada.. Men vi har äntligen en dörr till toan. Det är det bästa av allt! Imorn kommer målaren och målar taket (fråga mig inte varför man tar det sist, det logiska är att börja med det..), sen kommer ett par snubbar och skruvar upp skåp och sånt nästa vecka, sen är det klart, förhoppningsvis lagom till min födelsedag (som är 11 mars!!!! glöm inte det för guds skull! får man säga så om man gått ur svenska kyrkan?)

neela-gos


Canon eos 40d + 50mm f/1.4

Ännu ett smakprov på vad nya gluggen (och lite ps) kan göra. Den här gången på andra tussen.
Mer bilder kommer imorn, då ska jag testa godingen i dagsljus. Blir det sol satsar jag på feta bokeh-bilder!

1.4 ftw!


Canon eos 40d + 50mm f/1.4

HERREGUD VAD JAG ÄR KÄR I MITT NYA OBJEKTIV! GAAAAALET BRA! KÖP KÖP KÖP!!! (och försök hitta det på nåt ställe som har kvar lager från innan nyår, priserna har gått upp 30% sen dess!)
Jag har inte ens behövt redigera ögonen, som jag alltid får göra annars. Massa kärlek. Jag måste nästan döpa det.

Och stort tack till Peter som blitt min första modell!

pepp!

SNAART, SNAAAAART åker vi och köper objektivet! YAY! Och även Imogen Heap - Speak for yourself, som jag har väntat på den!

Steffe: ELIN! Jag har lärt mig ett nytt internetuttryck istället för lol!
Jag: Okej, vad?
Steffe: ROFL!

Hej och välkommen till 2009!

EFTERLYSNING!


Canon eos 40d + 50mm f/1.8 & Canon speedlite 430ex

IMORN HÄNDER DET! IMORN BLIR DET ÄNTLIGEN MITT! Jag ska köpa Canons 50mm f/1.4! YAAAY!! Fest.

EFTERLYSNING!!
Jag är på jakt efter folk i Västeråsområdet som vill agera modeller! Mina vänner är inte alls fotovilliga, och jag har tröttnat på självporträtt, I NEED YOU! Hör av dig föffan! Japp.

Jag är även på jakt efter ballerinor! Jag har alltid velat fota ballerinor. Finns det någon sådan där ute; hör gärna av dig!
Eller om nån känner nån. Kanske en mosters katts bästakompis lillasyster eller nåt..

RSS 2.0