tussar och filmer


Canon eos 40d + 50mm f/1.8

Nillster posade så vackert vid fönstret, hon är en sann modell den där tussen.

Jag, Emlon och Emmp såg "Män som hatar kvinnor" på dan. 14:45 gick vi på bio, jag har nog aldrig gjort det så tidigt. Det var nytt. Och filmen var bra, trots att jag läst boken, men det enda jag kunde tänka på var hur otroligt vacker Noomi Rapace är. Herregud, Ola kan skratta sig lycklig, han är ifs rätt easy on the eyes han med..
Sen åkte jag hem och bangade på utgång. Istället såg jag på melodifestivalen, som sög. Jag blev så jäääla chockad över att se Johan Becker i Star pilots, deras låt var förreseten skrämmande lik Falling star med Sunset Strippers (som i sin tur är en cover på Boy meets Girl - Waiting for a star to fall.). Trodde inte man fick plagiera i melodifestivalen.
När helvetesprogrammet var över såg jag den sötaste filmen jag sett på lääänge. Ja, jag trös nog t.o.m säga den sötaste film jag sett ever! WALL-E! Herregud vilken underbar film. Jag vill ha en egen Wall-e, och en Eve, och en M-O! GIMME!

Imorrn ska jag och Steffe fortsätta gå-på-bio-tidigt-trenden och se Twilight 15:15! Jag är PEPP!!!!! Som jag har längtat.

äntligen fredag.


Canon A-1 + Canon FD 50mm f1.4 med Fujifilm Superia Reala ISO 100

och jag är så trött att jag somnar snart!

kärlek.


Canon A-1 + Canon FD 50mm f1.4 med Fujifilm Superia Reala ISO 100

Steffes kamera är awesome! Och det är han med! Japp, puss älskling!

helkaklat!


Canon eos 40d + 50mm f/1.8

Jag kom hem till ett helkalkat badrum idag, det var hett! Nåt som inte var lika hett var allt kakelsplitter som låg över hela golvet, och som jag upptäckte den hårda vägen. Jag klev på en flisa och började blöda som tusan! Det var bara att dra fram dammsugaren, och dra på ett plåster. Man tycker att dom kanske kunde sopat ihop skräpet efter sig, speciellt med tanke på våra katter! Skitsamma om jag gör mig lite illa, det är inte lika sött när katterna springer runt med flisor i tassarna, eller om dom börjar leka med en bit och äter upp den! Det var uppenbart inga djurägare (eller logiskt tänkande) snubbar som var här och kaklade..

Jag var så pepp på att scanna in bilderna jag tog med Steffes Canon A-1a + 50mm f/1.4 som han superfyndade på tradera (800 spänn!!!), men scannerdrivrutinerna är inte installerade på laptopen och sladden sitter fast i en sladdhållare, så jag orkar inte hålla på, jag får ta det imorn..

hitta lillasystern.


Canon eos 40d + Canon EF-S 17-85/4-5,6 IS USM

Här har vi en liten lek som heter "Hitta lillasystern", det är lite som Find waldo.. Så, lycka till!
(och matilda och stefan får inte vara med och leka!)

Idag dog vår dator! Det stora åbäket. Så nu har vi kopplat laptopen till stora skärmen, och allt flimrar och är väldigt irriterande. Tur att jag har all info på den externa hårddisken!

lilla flätan.


Canon eos 40d + 50mm f/1.8

Ibland skulle man vara ekonomiskt oberoende.. Eller bara tjäna riktigt bra, och egen företagare på det. Tänk att kunna impuls-åka på semester nu när det är så mörkt och kallt. Eller köpa det där objektivet som man vill ha, eller ännu bättre, köpa studioutrustning.. Samtidigt är pengar bara pengar. Det skulle nog inte vara så kul att vara ekonimiskt oberoende. Eller att vara född med silversked i munnen.. Jag gillar känslan att få slösa pengar som jag faktiskt har jobbat för, känns som att det man köper blir mer värt då.

Emma, det här får duga sålänge, du får se resten av håret imorn!

söndag.


Canon eos 350d + 50mm f/1.8

Jag impulsfärgar håret klockan halv tolv på kvällen. Just nu väntar jag på att få skölja ur färgen. Steffe är på AC/DC och jag var uttråkad. Det lät som att jag inte kan ha kul utan honom, det kan jag.
Jag tror att alla bilder som jag tog under Gryta-vistelsen i januari är borta! Dom finns inte på den här datron, och Stefan mumlade nåt om att dom mapparna var tomma på laptopen, och jag tror att han deletade dom! Har han kastat mina bilder blir jag tokig! Det var ifs inte så många, men där fanns mina och matildas is-bilder! GAH!
Nu ska jag skölja ur håret och hoppas på succé! Men vad är oddsen att det blir fult när jag kör på samma färg som alltid?

street fighter iv champion!

10:42 på jobbet:
Gabriel (en inbiten spelnörd som spelat sen barnsben och äger flera olika spelkonsoler): Elin! Ska vi ta en match i Street Fighter?
Jag (hatar i prinip allt som har med spel att göra, förutom tetris, och har aldrig rört en xbox-kontroll): Okej! Men jag vill ha en svarta kontrollen! Den är coolast, och jag vill var Ryu! (och den enda anledningen till att jag vet vad en karaktär heter är att min bil har RYU på regplåten, och steffe berättade för mig att en i Street Fighter heter så.)
Gabriel drar igång en bäst av tre-match och visar vilka knappar som gör vad, sen bröjar slakten, men istället för slakten av mig, som jag trodde skulle ske, slaktade jag honom! Jag KICKADE ASS! Fyfan vilken naturbegåvning jag var. Jag vann med 2-0!!!! Han fick stryk av en brud, i nåt han verkligen är bra på (och som jag verkligen inte kan)! MOAHAHAHA!
Gabriel har inte en lugn stund på jobbet längre, ALLA retar honom! Joel ringde ner till oss idag, efter rytket nått hifi, bara för att mobbas. Aah, jag trivs.

Och Gabriel, ingen tror att du lät mig vinna!

tassar


Canon eos 40d + 50mm f/1.8

Lördag. Myskväll med god mat, söt Steffe och chokladklass! Woho!

strösslat.


Canon eos 40d + 50mm f/1.8 (och massa strössel!)

Det blev en trevlig dag! Emmp har inte längre nån utväxt, superfärgarn var där och fixade! (ja, det är jag..) Sen testade jag sockertricket, fast jag gjorde om det till strösseltricket! Först med rosa strössel, sen med det klassiska strösslet. Det var kul. Sen kom Emmps kusin Frida, som är en mästare på kalaha. Självklart hade hon med sig spelet, och jag blev helt nostalgisk och bad om en match, men jag blev varnad! Frida är i princip obesegrad! Ojoj tänkte jag, men var mest glad för att jag fick spela för första gången på 12 år. Det blev en jämn match, och det var inte samma regler som jag var med, men JAG VANN!!!! Hur grym som helst var jag! Kalahaskills sitter tydligen i ryggraden, det är som att cykla..

Imorn ryker håret, och jag är PEPP!

chanelle igen.


Canon eos 40d + 50mm f/1.8

Idag ska jag leka med Emmp! Yaay!

i need change.


(1. 2. 3. 4. 5.)

VILKET HÅR?! Jag kapar av mig trasslet på fredag, men hur?
Idag fick jag en såndär jag-hatar-mitt-hår-impuls. Jag försöker spara till långt, men det är mkt svårare att sköta, och finns inte lika mkt kul att göra med det, inte med mina skills iaf.. Jag är van med kort och busigt hår, och nu vill jag ha tillbaks det.

(okej, det är Tegan & Sara på bild 2, 3 & 5. (den ena av dom iaf, vet inte vem som är vem) Men dom har faktiskt olika frisyr på bilderna! 2 är kortare än 3an, och 5an är längre än 2 & 3 på alla längder! Så det så! :P)

HAHHA! Steffe berättade just en story!
För ett par år sen hade några studenter från Chalmers fått för sig att skoja lite med diskmedel. När man gör det här i Västerås häller man i en flaska i fontänen vid stadshuset, så att det löddrar utav ba helvete! Dom tog det tock steget längre och hällde diskmedel i Floom ride på Liseberg.. Diskmedel har en söta effekten att den tar bort ytspänningen från vatten. Kan tänka mig att dom inte var så nöjda på Liseberg när dom var tvugna att stänga, tömma ur allt vatten och tvätta bort allt diskmedel efter att stockarna åkt ner under vattnet..
Steffe: Du kan ju tänka "Nej jag vet inte om jag vill bli blöt.." "Här, ta en poncho!"

spooky!


Canon eos 40d + Canon EF-S 17-85/4-5,6 IS USM

Igår hade steffe tänt massa ljus här hemma, bla det vi har i fönstret, ett blockljus i en stor lykta. När vi satt och kollade på tv konstaterade steffe att det hade slocknat, jag tittade, och ja, det var släckt. Sen blåste han ut alla andra ljus, och gick och la sig, för han började jobba tiiidigt idag, men jag satt uppe och spanade på tattoos med Emma, till typ kvart över ett, sen tittade jag klart på OC som jag hade pausat tidigare på kvällen. Runt halv två hade jag sett klart avsnittet och stängde av och släckte överallt, och det vart kolsvart i lägenheten, jag fick ta telefonen för att se nåt, och den lyser inte upp så jäkla mkt.

Jag vaknade av att katterna bet på tejpen som håller upp sopsäcken för badrummet runt sjutiden, så jag flög upp för att säga åt katterna, och kom på att jag likagärna kan kissa när jag ändå är uppe. När jag går ut från toaletten så ser det ut som nåt "flickar" till i ögonvrån, som ett ljus kan göra i vinden, så jag tittar in i vardagsrummet, DÅ ÄR LJUSET I FÖNSTRET TÄNT!!!!!!!!! Så jag gick och blåste ut det och smsade stefan, som åkt till jobbet typ en timme tidigare, och frågade om han tände det på morgonen. Och nej, det hade han inte gjort. Då gick upp och kände på stearinet, för om ljuset vart tänt hela natten så borde stearinet inte hunnit stelna på 5 min. Det var varmt och man kunde trycka mönster i det, om man tryckte lite hårdare, men inte så att det fastnade på fingrarna! Och om den brunnit sen 7-8-tiden kvällen innan borde det ha runnit en massa och vara en hög kant, men ljuset såg nytänt ut! Det skrämde mig rätt hårt så jag tog med mig katterna in i sovrummet och tittade på nyhetsmorgon tills det var ljust och jag vågade sova!

När jag vaknade och gick upp vid 11-tiden började lilo springa runt och vara helt galen. Tillslut blev jag trött på det, så jag skrek "sluta skräm min katt!" Då laggade hon lite till, sen blev hon lugn, och nu ligger hon och sover nånstans.. WFT?!

Sen när spökar nån mer än spökkatten i vår lägenhet?! Och vem är det?!

Tattoo.

Nu vet jag vad jag ska tatuera! Jag och Emma har kollat igenom hela flickr ikväll, vi hittade mkt fint, och mkt fult, men jag har iaf bestämt mig! Yaay.
Och sen tycker jag att det vore kul med en syskontatuering! Men jag vet inte vad dom andra två tycker.. Och jag misstänker att Virre inte har samma smak som jag och Matilda..

family portrait


Canon eos 40d + 50mm f/1.8

(färgerna är mkt finare i ps..)

lördagkväll.


Canon eos 40d + 50mm f/1.8 & canon speedlite 430x

Jag måste säga att Petra Mede växer.. Hon var mkt bättre idag än förra veckan. Och varför stod Måns bredbent hela sitt framträdande? Och det var inte lite heller! Galet.

Imorn ska jag fota Branka m. familj! Ska bli spännande, jag är pepp! Hoppas det är lika fint väder som idag.

THUNDERBOLTS AND LIGHTNING!




Canon eos 40d + 50mm f/1.8 & Canon speedlite 430x

Det blev en jag-ska-lära-mig-blixten-dag! Eller, snarare jag-ska-lära-mig-blixten-halvtimme.. Iaf, det var fan rätt kul att pilla, men jag har ingen aning om var inställningarna betyder, jag pillar tills det ser bra ut helt enkelt.
Nån som vill lära mig?

Dagens fototips: Att få bokeh-effekt (dom runda små "prickarna" på bilderna där uppe) på bilderna!
 Gör såhär:
Låt saltvattensprayen stå oanvänd ett tag för att du inte orkar locka håret när det är så tjockt. Få för dig att "hm, jag ska nog locka håret iaf..", och locka håret. Spring efter saltvattensprayen, ställ dig framför spegeln och börja pumpa saltvattensspay i håret. Det är här tricket kommer in, när flaskan stått ett tag utan användning har hålet korkats igen, så istället för en jämn fin dusch kommer en stråle ur flaskan, och träffar spegeln. Var sedan lat och städa inte bort det.
Ställ dig en vecka senare framför spegeln och fota!
(annars kan man köra den lätta varianten och lägga på en bokeh-textur som finns att hitta på div. sidor, sätta lagret på mjukt ljus och trixa tills man är nöjd, men det är ju inte rätt..)

Ikväll chillar jag och tussarna i en tom lägenhet. Steffe är på grabbfest. Det blir fotografering, redigering, bloggande, lite melodifestivalen och massa mys. Jag har snott steffes underbart sköna underställströja, som är ett antal storlekar för stor, men skön som attans! (se bilden! ja man kanske inte kan se att den är skön, men att den är stor ser man alldeles utmärkt.)

OCH ETT STORT GRATTIS TILL EMSER SOM TATT KÖRKORT!!! (; Nu kan vi göra en Elon & Emlon - the roadtrip! Sweet!

strrrrike!


Canon eos 350d + 50mm f/1.8

Igår lekte jag med dom här grabbarna, Frida och Emma! Vi bowlade på Strike, och jag vann för första gången ever! Och jag bowlade min första serie över 100 poäng med! Emmas första reaktion var: "HUR KUNDE HON VINNA!?" Tack gullan. (;
Efter bowlingen gick vi till å. Det blev ett glas eller två, Frida gick hem, det blev ett glas eller två, Niclas och Peter dök upp från ingenstans, vi drack ett glas eller två, bestämde att nu får det vara nog! Gick till donken, beställde mat, fick äta typ 3 av mina 9 nuggets, Nirre och Peter snodde åt sig resten. Tack. Sen åkte vi hem.

Idag är jag bakfull. Damn those cosmos..

VILKA?!


canon eos 40d + 50mm f/1.8

Bestutsångest, vilka örhängen? (snälla svara innan bussen går om 50 min! haha)


Somnar nollsju vaknar igen på natten


Canon eos 40d + 50m f/1.8

Häromnatten såg jag spöken i sovrummet! Jag vaknade och tittade upp och såg nåt genomskinligt som hade massa konturer, svårt att förklara, som var en meter från mig, och som när jag tittade gled längre bort, mot fönstret och sen var det borta. Sen somnade jag om jag vaknade en timme senare och såg samma sak, men mkt närmre mig, så jag sträckte ut handen, men inget hände, sen försvann det bort, som att nån stod böjd över mig och sen reste sig. Och jag såg samma sak en natt på Gryta! 
Nån synsk som vet vem som väcker mig?

så vit som en snö






Canon eos 40d + 50mm f/1.8

Det var obeskrivligt vackert ute idag. Vitt, solsken och härligt. Det var så vackert att jag gick ut och fotade direkt efter jag tränat, trots att jag var helt slut och knappt orkade hålla upp kameran!
Och ja, jag har skaffat gymkort, nu jävlar ska jag bli stark!

35mm.


Canon AE-1

Först världens längsta jobbdag, sen bild-searching i arkivet! Jag hittade massa kul (som inte passar sig här) från förr i tiden, och skrattade gott.
Sen hittade jag dom här. Samtliga tagna med min pappas stenålderssystemkamera och inscannade för typ 3 år sen!

NY DESIGN.


Canon eos 350d + canon ef 18-55 f/3.5-5.6

Jätterandom bild från arkivet. Jag klickade lite slumpmässigt och hamnade på den dagen jag köpte en kompis! På bilden ser vi min kompis (den gröna) och Peters kompis mysa på björnö-bryggan. Detta är alltså efter Peter la min kompis på en död näbbmus så att den var tvungen att bada i Mälaren.. Det är därför han ser så tufsig ut.
Detta är även under min "ha-en-asabred-svart-ram-runt-alla-bilder-period". Herregud.

Anyway, ny design. Och header. Nå? Vad tycks? Jag kommer antagligen ändra det om en vecka igen.. Jag tröttnar så lätt. Det var som under geeloo-perioden då jag ändrade design varannan timme.. Inte riktigt. Men ofta.

Melodifestivalen var tråkig, jag kollade på en halv låt, sen gick jag till datorn och lyssnade halvhjärtat på resten. Petra Mede är högljudd, och rätt jobbig. En bra sak hände dock; Shirley Clamp kom helt jävla sist! HA!

Nu ska jag dra ett antm och sen blir det sängen med min bok, som snart är slut. Och vem har min "Flickan som lekte med elden"?! Jag skulle dubbelkolla vart den var, så jag bara behöver rycka den innan jobbet imorn, men den är inte i bokhyllan!!! Kan den snälla själ som lånat den, en pocket-variant, vara snäll att lämna tillbaks, jag har bara ett par sidor kvar i "Män som hatar kvinnor".. Och ja, jag är pepp på filmen. Det skönaste är att Drich Frode spelas av han som är Grannen i Beck-filmerna! Jag garvade i en kvart när jag läste det!

Ja. Hejdå-

fisköga.












Lomo fisheye 2

Jag fick lite önskemål om lomobilder, så här är några godingar från i våras.
Ikväll blir det god mat och mys.

kärlek


Canon eos 40d + 50mm f/1.8

Idag har jag hittat min kärlek. Det var verkligen love at first sight! Min kärlek heter skinnjacka från Elvine! Jag svimmade nästan när jag såg den! Ett av mina bästa köp, EVER!

Och ett stooooort grattis till Steffe som (äntligen) blitt fast anställd! Yaaay! Nu köper vi hus, baby! (efter hawaii såklart!)

Ikväll blir det häng med Amanda och Peter, i Peters lägenhet, som jag inte sett än!

Höstminnen och framsteg!


Canon eos 40d + Canon EF-S 17-85/4-5,6 IS USM

Canon eos 40d + 50mm f/1.8

Canon eos 40d + 50mm f/1.8

Canon eos 40d + 50mm f/1.8

Canon eos 40d + 50mm f/1.8

Canon eos 40d + 50mm f/1.8

Jag blev utmanad av Chrille-killen, man skulle ta den 6e bilden i den 6e mappen. Grejen är den att i den 6e mappen i min bildmapp har jag mina actions, så det gick inte nå vidare.. Men jag försökte iaf. Och eftersom det inte blev nån utmaningsbild så blev det sex höstbilder!

Och nu händer det grejer! Badrummet är torrt! Yaaay! Snart slipper vi duscha i hallen och har en riktig dörr på toaletten, istället för en dittejpad, uppklippt sopsäck.. Fyfan vad nice. Vi valde golv idag. Vi hade hoppats på ett svart, men eftersom att Mimer är lite efter i utvecklingen fanns inte det, så vi fick nöja oss med ett ljusgrått..

Snart är det "det okända" på tv4+! Jag är pepp och Steffe är skeptisk. Fjant.

Dagens musiktips: MELISSA HORN. Jag lyssnade på skivan "Långa nätter" hela våren (ja efter den kom i maj..), sommaren och hösten, utan att tröttna! Den är verkligen helt underbar!

lemon fresh


Canon eos 40d + 50mm f/1.8

Dags för omstruktureringar.. What to do? Hm.

sommar vid grinden


Canon eos 350d + canon ef 18-55 f/3.5-5.6

Tänk vad skönt med sommar. Eller iaf vår. Så att man slipper ha en tjock jävla jacka, och skrapa rutorna på bilen när man har bråttom. Jag längtar efter knoppar och vårsol.

Jag blev inspirerad att göra om min header när jag såg Matildas nya, men jag orkar inte knåpa.

ÖNSKELISTA!



Jag går ju och blir gammal här om ca en månad, och Steffe bad om en önskelista tidigare, så här är den!
Från vänster
Rad 1:
"Ljudet av ditt hjärta" - Jag älskar twilight!
Gröna haremsbyxor.
Canon eos 5d mark II. Tja, drömma går ju..
Ringblixtset från kaffebrus!
Rad 2:
Navyblå jacka med sjukt snygga knappar!
Tokina AT-X 11-16/2,8 Pro DX till Canon
Gröna örhängen från hm.
Gladiatorsandaler.
En väääääldigt vacker sjal. Min nya kärlek! GE MIG ELLER DÖ! (snälla?)
Smyckeshållare från urban outfitters! Hur cool som helst!

Den här listan är inte enbart för Stefan. Nejnej. Alla som känner att dom vill ge mig en present är mer än välkomna att göra så!

(Steffe, länkar till allt detta finns i notepad-dokumentet på skrivbordet som heter ÖNSKELISTA! Puss)

(inköpsställen: ellos.se, hm, kaffebrus.com, cyberphoto.se, urban outfitters, random bokaffär.. och alla bilder är tagna från respektive hemsidor.)

RSS 2.0